Urnák

KÖRNYEZETBARÁT, LEBOMLÓ URNÁK, ÖKO URNÁK

A hajós temetéshez környezetbarát, lebomló urnákat használunk. Elsősorban a vízi temetéshez kifejlesztett, több színben kapható, ún. “szórópárnát” javasoljuk, mely néhány percig a virágokkal együtt úszik, majd méltóságteljesen a mélybe merül. A klasszikus urna formához ragaszkodók számára amfora alakú, vagy homokból, esetleg sóból készült speciális urnáinkat ajánljuk, melyek azonnal elmerülnek, majd a meder alján néhány órán belül feloldódnak, lebomlanak. Sok helyen – megtévesztő módon – papír hengerből készült urnát árulnak sóurnaként. Nálunk valódi, sóból készült urnát választhatnak a temetéshez, a többi különlegesség mellett.

Amennyiben a hamvasztást is nálunk rendelik meg, a hamvak rögtön a kiválasztott környezetbarát urnába kerülnek, így megtakarítható a más temetkezési szolgáltatónál felszámolt urnabetét és díszurna költsége és csomagárainknak köszönhetően jóval kedvezőbb áron rendelheti meg a hajós temetést, mint a legtöbb helyen.

Amennyiben a hamvasztás  már megtörtént, igény szerint gondoskodunk a hamvak környezetbarát urnába történő áthelyezéséről.

Választható urnák:

  • Szórópárna: a lebomló, több színben kapható külső borítón belül egy vízoldékony tasak található, mely szállítás közben megakadályozza a hamvak kiszóródását, de vízzel érintkezve azonnal feloldódik. Vízre helyezve – hullámzástól, széltől, a hamvak mennyiségétől függően – 3-4 percig a víz felszínén úszik a búcsúzóul vízbe dobott virágokkal együtt, majd lesüllyedve néhány órán belül felbomlik. (L. alábbi videó!) Ennek ellenére nem javasoljuk sekély vízbe történő elhelyezését.
  • Amfora alakú urna: hagyományos urna formájú, vízoldékony urna. Belsejében belső tasak akadályozza meg a hamvak kiszóródását, mely vízzel érintkezve azonnal feloldódik, garantálva a hamvak gyors vízbe kerülését. Kb. fél perc elteltével süllyed el, majd a meder alján néhány óra alatt feloldódik. Kék és ekrü színben kapható.
  • Homok amfora: lebomló urna, mely vízbe kerüléskor szinte azonnal elsüllyed, majd a meder alján bomlik le. Elsősorban hajós temetéshez ajánljuk.
  • Memento” urna: különleges, lebomló urna, melynek belsejében, a hamvak mellett elhelyezhetőek a hozzátartozók elhunytnak szánt utolsó üzenetek, elkísérve őt végső nyughelyére. A hamvak idő előtti kiszóródását belső, vízoldékony tasak akadályozza meg. Kék és fehér színben kapható.
  • Homok gömb: elegáns, gömb urna, melynek anyaga is természetközeli. Vízbe helyezve azonnal elsüllyed, majd a meder alján bomlik fel 5-10 óra alatt. Sekély vízparton nem javasoljuk az elhelyezést. Fehér színben kapható.
  • Kagyló urna: exkluzív, iparművész által tervezett lebomló urna, melyet elsősorban nem vízpartról történő vízre helyezéshez, hanem hajós temetéshez ajánlunk. Hullámzástól, valamint a hamvak mennyiségétől függően több percig úszik a vízen a virágokkal együtt, majd elsüllyed és a meder alján bomlik el. (L. alábbi videó!)
    Kék és homok színben kapható.
  • Só urna: valódi kősóból készült urna. Több temetkezési irodában tévesen sóurnának nevezik azt a papír hengert, mely papírmasé borítást és egy kis műanyag horog díszt kapott. Ezzel szemben a mi só urnáinknak teljes egészében só az alapanyaga, így néhány órán belül teljesen feloldódik a vízben.

Környezetbarát temetés lebomló urnával. A szórópárna hajós temetés lebonyolítására és a hamvak vízpartról történő vízre helyezésére is kiválóan alkalmas.

Kagyló formájú, lebomló urna vízi temetéshez (elsősorban hajóról)

A környezetbarát temetkezési kellékek megvásárolhatóak a Lélekhajó Temetkezés irodájában.

 * * *

 

SZÓRÓHENGEREK TERMÉSZETBEN TÖRTÉNŐ SZÓRÁSHOZ

Hamvak természetben történő szórásához speciális, lebomló, környezetbarát szóró hengerek, melyek a hamvak vízbe szórására és földben történő elhelyezésére is használhatóak (felnőtt és gyerek méret):

A környezetbarát anyagokból készült papír urnákról, a szertartásokra vonatkozó jogszabályi háttérről kérjük, irodánkban érdeklődjön!

Kérjük, kegyelettel bánjon az emberi maradványokkal és feltétlenül teremtsen megfelelő körülményeket a méltó búcsúhoz!

Családias hangvételű szertartások megszervezésében is örömmel segítségére leszünk, vegye igénybe ingyenes kegyeleti tanácsadásunkat és hívjon minket bizalommal!

* * *

A fenti lebomló, környezetbarát temetkezési kellékek forgalmazója Magyarországon a Lélekhajó Temetkezés. A termékek megvásárolhatóak a Lélekhajó Urnaboltban.

Érdeklődés és előzetes időpont egyeztetés:

Lélekhajó Temetkezés

1096 Budapest, Ernő utca 30-34. Telefon: (1) 781 9288, (20) 595 6576
Email: info@lelekhajotemetkezes.hu

Nyitvatartás
hétfőtől péntekig 8-16 óráig

Árajánlat, díjmenetes kegyeleti tanácsadás hétvégén és este is:
(20) 595 6576

info@lelekhajotemetkezes.hu

Comments are closed.